Om Oss

Sedan 1983 har Prognos stöttat inköpsorganisationer med bättre förhandlingar och faktabaserad beslutsfattning

KONTAKTA OSS

Vi tillhanda-håller lösningar enligt dina behov!


VILKA ÄR VI

Vår resa genom tiderna

Sedan 1983 har Prognos stöttat inköpsorganisationer med bättre förhandlingar och faktabaserad beslutsfattning. Prognos erbjuder en digital plattform som möjliggör snabb åtkomst till anpassade rapporter med kostnadsförändringar för dina specifika produkter. Datan till rapporterna uppdateras kontinuerligt av våra experter. Rapporterna ger en betydande fördel i kostnadsförhandlingar med dina leverantörer!


ERFARENHET

Vår erfarenhet

Det tar tålamod, erfarenhet och en aning tur att bygga upp ett framgångsrikt företag under 40 års tid. Prognos grundades 1983 av Ulf Kolheden, vars kärlek till data och analys formade företagets hjärta. Ulfs unika talang att hitta relevant data var ovärderliga för tillverkningsföretag i deras prisförhandlingar. 2002 hoppade Jacob Mannheimer på tåget med 30 års erfarenhet inom inköp. Jacob hade en vision om att skapa en skräddarsydd kostnadstjänst som kunde balansera den orättvisa kunskapsfördelen leverantörer har över strategiska inköpare. Prognos unika erbjudande lockade både investerare och internationella kunder. Under 2018 förvärvades en del av företaget av den nuvarande ägare. Idag tillhandahåller Prognos skräddarsydda rapporter till över 40 kunder som agerar både på den lokala och globala marknaden.

Prognos Online interactive platform view

VÅRT SYFTE

Vårt syfte

Att vara den mest önskvärda samarbetspartnern till professionella inköpsorganisationer och driva framgång i professionella förhandlingar.

     

VISION

Att vara den mest önskvärda partnern till förhandlarna i professionella inköpsorganisationer

       

MISSION

Driva framgång genom professionella förhandlingar

     

VÄRDEN

  • Objektivitet
  • Enkelhet
  • Kompetens
  • Ansvar
  • Professionalism
  • Kundorientering

PRODUKT

Prognos Online

Med Prognos Online får du tillgång till över 8 000 index för råvaror, komponenter, löner och valutor. Det interaktiva online-verktyget ger en samlad bild över faktorer som påverkar ditt inköpspris.


PRODUKT

Prognos Tailored

Prognos Tailored ger dig tillgång till rapporter skräddarsydda efter dina behov. Du får tillgång till interaktiva och kontinuerligt uppdaterade kostnadsanalyser som kan användas vid ett strategiskt inköp. I rapporterna kan du analysera hur underliggande kostnadskomponenter har utvecklats för att jämföra dem med din egen prisutveckling. Rapporterna gör det möjligt för dig att komplettera din spendanalys med ett externt perspektiv med hjälp av marknadsdata.

Några intressanta siffror

37 år

Erfarenhet

40+

Kunder

200+

Skapade rapporter

KONTAKTA OSS

Kundansvariga på Prognos

Jacob Mannheimer

Director Business Development

Jonathan Daneshi

Affärsutvecklare

David Olsson

Affärsutvecklare


REKOMMENDATIONER

Älskad av företag och privatpersoner jorden runt

Några dagar efter att jag fick er modell omförhandlade jag priserna med min huvudleverantör. Jag fick en prisreduktion på 15%, något som aldrig hade varit möjligt utan detta stöd.

Kategorichef

Med hjälp av Prognos Should Cost Tracker omförhandlade jag 5 ramavtal vilket ledde till en kostnadsreduktion på 5% inom min kategori.

Kategorichef

Efter att vår tidigare leverantör inte justerade sina priser enligt indikationer från Prognos analyser fattade vi beslutet att leta efter en ny leverantör. De nya priserna, efter inköpsprojektet, var exakt i linje med vad Prognos-modellerna föreslog. Detta sparade oss cirka 20% inom denna huvudkategori.

Inköpschef

Team discussions, presentations | Prognos MKA AB
Jacob Mannheimer, New Customer Contacts | Prognos MKA AB
Jacob Mannheimer

VD, Nykundskontakt

Kontakta oss

Tveka inte att ta kontakt med oss

Nytt fält