Kolstål Prisindex

Med diagram över kolstålprisindex kan du hålla dig uppdaterad och se historisk, global prisutveckling för kolstål. Vill du ha tillgång till ytterligare data för att få unika insikter i kostnaden för kolstål, kurser, index, priser, prognoser och produktionsutveckling globalt? Få tillgång till all kostnadsdata du behöver – kontakta Prognos idag.

Prisindexdiagram för kolstål

Prisutveckling

Vi erbjuder lösningar enligt dina behov!


KONTAKTA OSS

Kontakta oss för information om våra produkter eller tjänster

Vi kommer att kontakta dig om du har några frågo

KONTAKTA OSS

KOLSTÅL – ÖVERSIKT

Kolstål är en speciell typ av stål som har en högre koncentration av kol än andra typer av stål. Det är en legeringsmetall bestående av järn och kol..

Kolstål är vanligtvis relativt mjukt och har låg hållfasthet, materialet har dock hög duktilitet, vilket gör det utmärkt för bearbetning och svetsning. Kolstål är ett kostnadseffektivt material som kan klassificeras i tre kategorier beroende på dess kolhalt: lågkolstål, mellankolstål och högkolstål. Alla tre klassificieringar har olika tillämpningar inom olika industrier.

Hur kan vi hjälpa dig?

Prognos system samlar data från flera källor för att ge dig all aktuell information på ett och samma ställe. Systemet ger dig tillgång till alla diagram och all kostnadsdata för kolstålprisindex som du behöver för att hålla dig uppdaterad och ger dig unika insikter i kostnaden för kolstål, kurser, index, priser, prognoser och produktionsutveckling. Med data skräddarsydd för din specifika situation kan du basera dina förhandlingsargument på fakta vilket ger dig ett bättre utgångsläge i förhandlingarna med dina leverantörer. Kontakta Prognos för att få ut det mesta av dina leverantörer.

Industrier

Stål med hög kolhalt har många olika användningsområden såsom fräsmaskiner, skärande verktyg och höghållfasta trådar. Stålet används främst inom följande industrier:

  • Olje- och gasproduktion
  • Bygg och konstruktion
  • Bilindustri
  • Heminredning

Prisutveckling för kolstål

MPI CR Sheet carbon steel
Decreased by 4.17% in May 2024 compared to Apr 2024.
Decreased by 22.72% in May 2024 compared to May 2023.